FAQ

Veelgestelde vragen

 

Wat is de Holland BiCon?

De Holland BiCon is een evenement voor en door biseksuelen waar men oude vrienden kan ontmoeten, nieuwe vrienden kan maken, ervaringen kan uitwisselen, samen kan eten, workshops kan volgen, en natuurlijk kan feesten. Dit evenement is losjes gebaseerd op de legendarische GoBi Herfstfeesten en de in Groot Britannië populaire UK BiCon en wordt sinds 2009 georganiseerd in Nederland.

Voor wie is de Holland BiCon?

De Holland BiCon is voor iedereen die zichzelf beschrijft als biseksueel, voor iedereen die qua gender of seksualiteit niet in een vakje te stoppen is. En transgenders, bi’s, radical faeries, poly’s, queers, jong, oud, eerste keer, oude bekende, iedereen is welkom. Ook partners, vrienden, of familieleden (al dan niet bi) zijn welkom. Alles mag, niks hoeft, grenzen worden gerespecteerd.
Als je nog nooit geweest bent en het je leuk lijkt te komen, kijk dan ook even hier. Wees niet bang dat je het hele weekend in je eentje zal zitten, ook als je nog niemand kent. Op de BiCon lopen altijd wel mensen van de organisatie rond waar je informatie kan vragen of even mee kan kletsen, en je leert snel genoeg mensen kennen tijdens de workshops. Een manier om van te voren al wat mensen te leren kennen is je in te schrijven op het bi-forum, tijdens de BiCon zelf is de NewBi workshop een goede plaats om te beginnen.

Ben ik wel bi genoeg?

Ja. Je hoeft je niet 100% zeker te voelen of je wel of niet biseksueel bent, er is geen bi-ervaring nodig, je hoeft niet out te zijn, je hoeft niet een bepaald label te gebruiken om jezelf te beschrijven. We streven ernaar een accepterende omgeving te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht gender of seksuele voorkeur. Als je je aangesproken voelt tot het idee van de BiCon en je open staat voor hoe mensen hun seksualiteit beleven, ben je welkom.

Waar en wanneer?

In 2015 zal de Holland BiCon op 26 en 27 september plaatsvinden. Opnieuw in Rotterdam, deze keer in het buurtcentrum van WMO Radar, Kipstraat 37, 3011 RS, vlak bij station Rotterdam Blaak en de Stayokay in de Kubuswoningen.

Hoeveel kost het?

De BiCon kost € 25, € 20 voor donateurs van het LNBi. De maaltijd van zaterdagavond kost € 7,50. Houd ook rekening met eventuele kosten voor een slaapplaats.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Je kan je inschrijven door het formulier onder het kopje “Inschrijven” in te vullen en het bedrag over te maken naar het LNBi. Voor de BiCon zelf kan je je inschrijven zolang er plaatsen zijn, voor het diner kan je je inschrijven tot een week voor de BiCon.

Waar kan ik blijven slapen?

Het LNBi regelt geen slaapplaatsen voor gasten van de Holland BiCon.
De BiCon is vlak bij het Stayokay hostel in de kubuswoningen, ook zijn er meerdere hotels in de buurt. Soms kan je iets regelen met BiCon-gangers die in de buurt wonen, bijvoorbeeld via Het Grote Bi-Forum.

Ik heb specifieke wensen

Wij doen ons best de BiCon zo toegankelijk mogelijk te maken. Het WMO Radar gebouw is goed bereikbaar en rolstoeltoegankelijk. Voor verdere wensen of benodigdheden om de BiCon voor jou toegankelijker te maken is het handig contact op te nemen met het LNBi om te zien hoe hieraan gewerkt kan worden.

Bij de maaltijd is een vegetarische optie. Mocht je minder gangbare dieetwensen hebben, is het aan te raden iets te eten bij een restaurant in de buurt. Er is altijd wel een clubje BiCon-gangers die voor deze optie kiest, dus je hoeft niet alleen te eten.