Eerste BiCon?

Als je nog nooit eerder naar een BiCon of ander bi-evenement bent geweest kan het best een grote stap zijn dit te doen. Sommige dingen lijken dan best eng, en het kan zijn dat je het idee hebt dat je er niet tussen gaat passen. Kent iedereen elkaar niet al lang, kom ik daar dan wel tussen? Moet ik geen enge dingen doen met seks, wil iedereen niet gelijk met me zoenen? En, ben ik eigenlijk niet te oud voor zoiets? Of misschien te jong?

Bi’s zijn er in alle soorten en maten, alle geslachten, monogaam, polyamoristen, pagans, queers en kinky types, jong en oud. We doen ons best het voor al deze mensen een geslaagd weekend te laten zijn, met respect voor elkaar levenswijze. Juist de pluriformiteit is een sterk onderdeel van een evenement als dit.
Ook jij past daar bij.

We kunnen ons best voorstellen dat vooral nieuwkomers vooraf een beetje zenuwachtig zullen zijn bij de gedachte om zo’n evenement te bezoeken.
Omdat het wat makkelijker te maken hebben we in de eerste workshopronde de NewBi workshop. In deze workshop kan je wat andere BiCon bezoekers leren kennen en als je wil je verhaal delen.
Verder kan je de vrijwilligers van de BiCon makkelijk aanspreken voor vragen of als je even wil praten.

De ervaring van eerdere Bi-feesten en BiCons is dat mensen die voor het eerst komen zich snel thuis voelen.